Wie zijn wij?

De Bemiddelingskamer is dé specialist bij burenconflicten. Wij bemiddelen altijd gratis.

De Bemiddelingskamer wordt financieel mogelijk gemaakt door haar partners. Dit zijn de Gemeente Alkmaar, de Gemeente Bergen, de Gemeente Uitgeest, de Gemeente Castricum, de Gemeente Heiloo, de Gemeente Koggenland, Gemeente Opmeer, Wooncorporaties Stichting Woonwaard, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor Wonen, Wooncompagnie, en Woningbedrijf Koggenland en Opmeer.

Onze Missie en Visie

Missie
Een prettige woonomgeving voor iedereen.

Visie
Iedereen heeft recht op een prettige leefomgeving. Niets motiveert en stimuleert ons meer om via oplossingsgerichte gesprekken buren te begeleiden naar werkzame oplossingen die zorgen voor een betere burenrelatie. Bij een burenconflict gaat buurtbemiddeling uit van de eigen kracht en het oplossend vermogen van de mens.

Vaste aanspreekpunten dragen bij aan een vlotte afhandeling en een goede relatie. De Bemiddelingskamer heeft daarom 5 vaste medewerkers in dienst die bereikbaar zijn voor alle gemeenten. Wij stellen ons graag even voor:

Monique Kleijnen
Monique voelt zich thuis in zowel een profit als non-profit omgeving. Professionaliteit en flexibiliteit zijn kenmerken waardoor zij kan meebewegen in een veranderende omgeving. Monique is een betrouwbare partner en denkt graag met anderen mee.

Marije Koopmans
Vanuit rust en overzicht biedt zij een eerste luisterend oor aan buren die in een vervelende situatie terechtgekomen zijn. Een creatieve denker binnen het team, die graag opzoek gaat naar een structurele aanpak en passende oplossingen.

Nathalie Peters
Nathalie heeft een uitgesproken vermogen om mensen zodanig te begeleiden dat binnen de beperkte tijd en middelen het beste in ieder naar boven komt. Met haar aanstekelijke enthousiasme kan ze mensen om haar heen in beweging zetten.

Shirley Rolfes
Shirley is het eerste aanspreekpunt voor buren. Zij biedt graag een luisterend oor, kan zich goed inleven in de situatie om vervolgens uit te leggen wat buurtbemiddeling voor buren kan betekenen.

Annouschka Sloot
Annouschka is een enthousiaste collega met bijzondere interesse in sociaal en maatschappelijk werk. Daarom is zij op haar plaats bij buurtbemiddeling waar zij graag naar het verhaal van buren luistert. Haar drijfveer is mensen verder te helpen vanuit de gedachte dat iedereen recht heeft op een fijne leefomgeving.

Bestuur
Het bestuur van De Bemiddelingskamer bestaat uit drie personen.

Meggie van de Bunt, Voorzitter
Haye Nicolaij, Penningmeester
Eva van der Voorde, Secretaris

PLUS-certificaat
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft Buurtbemiddeling Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Koggenland het PLUS-certificaat toegekend. Hiermee hebben de projecten maximale score in de landelijke kwaliteitstoets. Buurtbemiddeling, gratis specialist in burenconflicten. Hiermee hebben zij de hoogste waardering die zij kunnen krijgen van het CCV in huis. Opdrachtgevers van het CCV zijn het Ministerie van Veiligheid en Justitie en Ministerie van Binnenlandse Zaken.