Bemiddelen bij burenconflicten?

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Maar hoe spreek je elkaar aan? Hoe kom je tot concrete afspraken? En hoe zorg je ervoor dat iedereen weer kan genieten van zijn of haar leefomgeving.

Als buren hier onderling niet uit komen, kan gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Voor deze bemiddelingen worden vrijwillige buurtbemiddelaars ingezet.

Functieomschrijving:
Buurtbemiddelaars zijn getraind om tussen buren te bemiddelen bij een conflict. Zij luisteren naar het verhaal van beide buren, zijn neutraal, geven geen oordeel en kunnen omgaan met emoties en weerstand. Door buren met elkaar in gesprek te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt, ontstaat er ruimte om samen om zoek te gaan naar duurzame oplossingen.

Het is belangrijk dat je geïnteresseerd bent in de medemens, communicatievaardigheden bezit, onpartijdig in een conflict kunt blijven, onbevooroordeeld kunt luisteren, kunt doorvragen en kunt samenvatten.

Je bent gedurende 1,5 tot 2 jaar beschikbaar, je neemt deel aan de jaarlijkse verdiepingstrainingen en intervisiebijeenkomsten.

Je bent flexibel inzetbaar en beschikt over eigen vervoer.

Wij bieden:
Wij bieden een enthousiast team van bemiddelaars in een professionele werksfeer, een gratis basistraining van 3 dagen, jaarlijkse verdiepingstrainingen, intervisiebijeenkomsten en tegemoetkoming in de onkosten.

Belangstelling?
Heb je belangstelling en ben je inwoner van een van de onderstaande gemeenten? Stuur dan jouw cv en een korte motivatie naar de desbetreffende projectverantwoordelijke.

Contactgegevens:
info@debemiddelingskamer.nl

Buurtbemiddeling Alkmaar t.a.v. Nathalie Peters

Buurtbemiddeling Heerhugowaard / Koggenland t.a.v. Nathalie Peters

Buurtbemiddeling Bergen / Heiloo t.a.v. Monique Kleijnen 

Buurtbemiddeling Uitgeest / Castricum t.a.v. Tineke Wols