Bemiddelen bij burenconflicten? Iets voor jou?

In iedere straat, wijk, dorp of stad komen burenruzies voor. Of het nu gaat om geluidsoverlast, overlast van huisdieren, tuingeschil of verschil in dagindeling. Als buren er onderling niet uit komen, kan hiervoor gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld.

Voor deze bemiddelingen worden vrijwillige bemiddelaars ingezet.

De Bemiddelingskamer staat open voor enthousiaste en communicatieve bemiddelaars, die mee willen werken aan een prettige leefomgeving.

Functieomschrijving:
Bemiddelaars zijn getraind om tussen buren te bemiddelen bij een conflict. Zij luisteren naar het verhaal van beide buren, zijn neutraal, geven geen oordeel en kunnen omgaan met emoties en weerstand. Door buren met elkaar in gesprek te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt, ontstaat er ruimte om samen opzoek te gaan naar duurzame oplossingen.

Er zijn geen speciale opleidingseisen. Het is belangrijk dat je geïnteresseerd bent in de medemens, beschikt over goede sociale vaardigheden, onbevooroordeeld kunt luisteren, onpartijdig in een conflict kunt blijven, kunt doorvragen en kunt samenvatten.

Je bent gedurende 1,5 tot 2 jaar beschikbaar, je neemt deel aan de jaarlijkse verdiepingstrainingen en intervisiebijeenkomsten.

Je bent flexibel inzetbaar en beschikt over eigen vervoer.

Check hier ook de functiekwalificaties

Wij bieden:
Wij bieden een enthousiast team van bemiddelaars in een professionele werksfeer, een gratis basistraining van 3 dagen, jaarlijkse verdiepingstrainingen, intervisiebijeenkomsten en een tegemoetkoming in de onkosten.

Training
Wil je je inzetten als bemiddelaar? Dan volg je eerst een basistraining van drie dagen.

Belangstelling?
Heb je belangstelling en ben je inwoner van de gemeente Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Koggenland, Opmeer of Medemblik? Stuur dan jouw CV en een korte motivatie naar info@debemiddelingskamer.nl