De Bemiddelingskamer

thuis in buurtbemiddeling

Adres
De Slinger
Strooijonkerstraat 7
1812 PJ  Alkmaar
(industrieterrein bij de Praxis)

Telefoon
06-24368153 • gemeente Alkmaar
06-39839515 • gemeente Bergen
06-41466450 • gemeente Heerhugowaard

Online
www.debemiddelingskamer.nl
info@debemiddelingskamer.nl

 


Gecertificeerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Wie zijn wij?

De Bemiddelingskamer is dé specialist bij burenconflicten. Wij bemiddelen altijd gratis.

De Bemiddelingskamer wordt financieel mogelijk gemaakt door haar partners. Dit zijn de Gemeente Alkmaar, de Gemeente Bergen, de Gemeente Heerhugowaard (in opdracht van Stichting MET), Wooncorporaties Stichting Woonwaard, Kennemer Wonen, Ymere, Van Alckmaer voor Wonen en Wooncompagnie.

Onze Missie en Visie

Missie
Een prettige woonomgeving voor iedereen.

Visie
Iedereen heeft recht op een prettige leefomgeving. Niets motiveert en stimuleert ons meer om via oplossingsgerichte gesprekken buren te begeleiden naar werkzame oplossingen die zorgen voor een betere burenrelatie. Bij een burenconflict gaat buurtbemiddeling uit van de eigen kracht en het oplossend vermogen van de mens.

Projectleiders
Een vast aanspreekpunt draagt bij aan een vlotte afhandeling en goede relatie. De Bemiddelingskamer heeft daarom vaste projectleiders voor elke gemeente.

Alkmaar: Nathalie Peters
Nathalie heeft een uitgesproken vermogen om mensen zodanig te begeleiden dat binnen de beperkte tijd en middelen het beste in ieder naar boven komt. Met haar aanstekelijke enthousiasme kan ze mensen om haar heen in beweging zetten.

Bergen: Monique Kleijnen
Monique voelt zich thuis in zowel de profit als non-profit omgeving. Professionaliteit en flexibiliteit zijn kenmerken die maken dat zij een betrouwbare partner is. Monique denkt graag met anderen mee.

Heerhugowaard: Esther Boehmer
Esther is iemand die met haar warme uitstraling altijd op zoek is naar verbinding met mensen. Ze maakt snel contact dankzij haar enthousiaste, inlevende en leergierige houding in combinatie met haar uitstekende communicatieve vaardigheden. Ze is oprecht geïnteresseerd in datgene wat mensen beweegt.

Bestuur
Het bestuur van De Bemiddelingskamer bestaat uit drie personen.

Harry van de Kuijt, Voorzitter
Haye Nicolaij, Penningmeester
Esther Brakenhoff, Secretaris

Certificaat
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft Buurtbemiddeling Alkmaar, Heerhugowaard én Bergen in 2014 het PLUS-certificaat toegekend. In 2016 en 2017 is het PLUS-certificaat wederom verleent. Hiermee heeft De Bemiddelingskamer de maximale score in de landelijke kwaliteitstoets behaald én dus de hoogst haalbare waardering van het CCV gekregen. De Bemiddelingskamer mag zich met recht specialist bij burenconflicten noemen. Opdrachtgevers van het CCV zijn het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.